Här presenterar vi vårt utbud av Utvecklande Upplevelsers unika koncept med Livskvalitetsresor och Utbildanderesor 

Hälsoresor  Kulturresor Trädgårdsresor Vandringsresor              Arkeologi  Historia Konst Design Hantverk

Mat & Dryck
Japanresor 2024

Japanresa i november 2024

Datum 26 oktober- 8 november 2024 12 dagar och 11 nätter i Japan

Välkomna att resa med Patrik Johannesson Utvecklande Upplevelser och Japan Livskvalitetsresor.

Våra resor till Japan är verkligen unika och fyllda med kvalitet.

I vårt kvalitetskoncept ingår:                                                                                                                                 Bekväma flygtider                                                                                                                                                         Mindre grupp max 20 personer.                                                                                                                               Unika besök och möten med den japanska kulturen.                                                                                            Mycket erfarna reseledare och guider med unik kunskap om Japan.

Vi erbjuder ett program fyllt med guidade turer välbalanserat med ledig tid för egna aktiviteter.

En resa genom både japans kulturhistoria, vacker natur och moderna storstäder med  högteknologi och bekvämligheter.

Vi kommer att färdas genom ett land med vackra trädgårdar, slott, heliga berg, konst,  hantverk och kulturella event. 

Vi besöker de kända klassiska sevärdheterna och gör även exklusiva besök dit få turister kommer.

Vi har lyssnat på alla tidigare nöjda resenärer som varit med oss på resor i Japan... det vanligaste är att de säger att allt var jättebra... men de önskar att de hade haft mer tid i Kyoto.

.... detta är en resa mer tid i Kyoto... en plats som verkligen är unik... här ges möjligheter att verkligen uppleva Kyoto som var japans huvudstad i över tusen år med ett utbud som är verkligen unikt.

Men Kyoto är bara en av de fem städer vi besöker på denna resa som börjar i Tokyo, världens största stad, vi besöker Hiroshima och den vackra skärgården, vi färdas genom landsbygd och besöker Nara som var huvudstad under 700-talet och platsen för nationens grundade och staden Himeji med sitt vackra slott i originalskick.

Förutom sevärdheter är Japan är ett land fyllt med kulinariska läckerheter och ett stort utbud av fascinerande bakverk, kakor och unika sötsaker. I det japanska kökets breda utbud finns allt från enkel husmanskost till maträtter som är konstverk i sig. Vi guidar och förklara om de unika maträtterna, tillagningsmetoder, unika ingredienser och ser fram emot trevliga och intressanta dryckesprovningar.   

Dag 1 (26 okt) avresa från Sverige.                                                                         

Dag 2 (27 okt) Ankomst Tokyo.                                                                             

Reseledare och guider möter upp på flygplatsen och vi åker med egen buss till hotellet. Vi börjar vår resa i storstäderna storstad Tokyo, som har omkring 9        miljoner invånare och i storstadsregionen omkring 38 miljoner. Tokyo består av 23 stadsdelar och vi kommer att bo i området Ginza som ligger i centrala Tokyo med promenadavstånd till centralstationen, kejsarpalatset, Tsukiji fiskmarknad och ett stort utbud av restauranger och butiker. Idag har vi en kortare guidad tur och gemensam middag

Dag 3 (28 okt) Tokyo                                                                                                       Idag upplever vi Tokyo och besöker nationalmuseet i Ueno, stadsdelen Asakusa,  Sensoji Tempel, Nakamise shoppinggata och japans högsta byggnad Tokyo Skytree 634 meter högt.

Dag 4 (29 okt) Tokyo                                                                                              Guidad tur på förmiddagen med besök på Tokyos berömda fiskmarknad Tsukiji, vi går till det kejserliga palatset för att se den berömda bron och vallgravarna.  Idag har vi en mycket intressant dryckesprovning och efter det är eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.                                                                                     Bilden nedan visar bron vid kejsarpalatset.

Dag 5 (30 okt) Vi åker med till Kyoto                                                                                     Vi färdas med höghastighetståget Shinkansen till Kyoto som var japans  huvudstad i över tusen år.  Kyoto omges av mycket natur och bergskedjor i norr, öster och väster. Platsen valdes ut till ny huvudstad under 700-talet och flytten för kejsarfamiljen från Nara skedde år 794. Kyoto är fortfarande landets kulturella centrum, samtidigt en modern, högteknologisk storstad med alla bekvämligheter och 1,5 miljoner invånare. Här finns många konstarter representerade och hantverkare inom 74 olika områden, över tusen år gamla tempel och shrines, Nationalmuseum, vackra trädgårdar, intressant arkitektur, flertal sake och ölbryggerier, mycket stort utbud av restauranger och det gamla kejsarpalatset. Vi checkar in på vårt hotell och har en kortare guidad tur innan gemensam middag.

Dag 6 (31 okt) Kyoto                                                                                                                Vi besöker östra Kyoto med de gamla områdena och gatorna Ninenzaka och Sannenzaka med traditionella hus, många trevliga butiker, keramiker och hantverkare. För de som vill finns möjligheten att besöka Kiyomisudera templet, vars namn betyder det rena vattnets källa med utsikt över Kyoto.  Vi besöker sedan området Gion där flera av de mytomspunna  Geishorna bor och arbetar, i Kyoto kallas de Geiko och under lärlingstiden för Maiko. Idag besöker vi även moderna Kyoto med hela dess unika utbud. För de som är intresserade av japanskt hantverk, handgjorda japanska köksknivar eller besöka utbudet av restauranger med traditionell japansk mat eller i fusion med västerländsk, så är detta en dag ni kommer att finna det mesta.   

Dag 7 (1 nov) Hiroshima och Miyajima                                                                                  Vi åker Shinkansen tåg till Hiroshima och till den heliga ön Miyajima. Vi berättar om öns historia och kommer träffa hjortarna som vandrar fritt på ön. Hiroshima är bland annat känt för sina ostronodlingar som kan ses från färjan och sina citrusfruktodlingar som blandas i uppfriskande drycker på Miyajima Vi besöker Itsukushima shinto shrine som har sin ikoniska Tori (porten) ute i vattnet och får fritid omkring öns gågata där det finns restauranger, butiker och mikrobryggeri innan vi åker till vårt hotell. Där har vi tid att slappna av och njuta av onsen,  de japanska baden med vatten från varma källor.  Gemensam middag på kvällen.                                                                                             Bilden nedan visar Tori porten vid ön Miyajima.

Dag 8 (2 nov) Himeji - Kyoto                                                                                                  Idag besöker vi fredsparken och museet i Hiroshima och åker därefter tåg till Himeji med sitt traditionella slott som är ett av få slott som finns kvar i originalskick. Slottet som kallas för den vita hägern är känt för sitt försvarssystem av murar, vackra arkitektur och har ägts av flertal samuraisläkter som styrt området som feodalherrar. Här finns valmöjligheter att antingen besöka slottet eller den närliggande trädgården. Vi fortsätter sedan till Kyoto och checkar in på vårt hotell. Bilden visar slottet i Himeji.

Dag 9 (3 nov) Nara                                                                                                             Detta blir en dag med mycket historia, intressant arkitektur och heliga berg, vi åker med egen buss till den gamla huvudstaden Nara och besöker bland annat templet Todaiji med världens största träbyggnad. Under denna dag rör vi oss i områdena Yamato, Sakurai och Nara som är japans vagga. Det var här nationen grundades och många traditioner skapades som sakebryggning, sumobrottning, ris och te-odling

För den trädgårdsintresserade är Japan ett fantastiskt land med många unika trädgårdar, en mångfald av trädgårdsredskap och tekniker. Under resan kommer vi att få lära oss mer om de japanska trädgårdarnas sambanden med de andra japanska hantverken, konstarterna, naturen och hälsofrämjande aktiviteter som shinrin yoku skogsbad. Här finns även blomsterarrangemangen ikebana och konstarten bonsai som visas på bilden nedan. Flera av dessa bonsai är flera hundra år gamla.

Japan är ett land fyllt med kulinariska läckerheter . I det japanska kökets breda utbud finns allt från enkel husmanskost till maträtter som är konstverk i sig. Vi guidar och förklara om de unika maträtterna, tillagningsmetoder, unika ingredienser och ser fram emot trevliga och intressanta upplevelser med japans  stora utbud av fascinerande bakverk, kakor och unika sötsaker av vilka några visas på bilden nedan. 

Dag 10 (4 nov) Södra Kyoto med Fushimi bryggeridistrikt     

Japan har väldigt god tillgång till friskt vatten och mycket naturliga källor i naturen. Vattnet används i risodling som är basfödan i Japan och mycket i matlagning av nudelrätter och "hotpots". Vatten dricks också som det är, friskt och direkt ur kranen och är en av huvudingredienserna i den japanska nationaldrycken risbryggden sake. Det finns mer än 16 000 olika sake i Japan och över tusen bryggerier. Japan har också en stor variation på mycket bra öl från både stora ölbryggerier och många små mikrobryggerier. 

I dag finns möjlighet till både sake och ölprovningar. Vi åker vi till området Fushimi i södra Kyoto där de flesta sake och ölbryggerier har sin verksamhet och under dagen har vi besök på flera kulturhistoriska platser.  Bilden visar de traditionella tunnorna för förvaring och transportering av sake, motiven är de olika bryggeriernas varumärke.

Dag 11 (5 nov) Kyotos trädgårdar                                                                                         Idag besöker vi flera av de legendariska japanska trädgårdar bland annat Ryoanji templet  med sin karesansui trädgård, namnet Ryoanji betyder den fridfulla draken och i år finns flertal målningar på de karaktäristiska japanska skjutdörrarna med motiv av drakar, målade av den tidigare premiärminister Hosokawa som idag är en aktiv konstnär. Det var även hans förfader som på 1400-talet donerade området till templet. Idag besöker vi även  Kinkakuji den gyllene paviljongen, vi deltar i te-ceremoni och upplever fler intressanta och vackra platser. Gemensam middag på kvällen.

Bilden nedan visar Rokuon-ji mer känt som Kinkakuji den gyllene paviljongen. Kin betyder guld på japanska och paviljongen är klädd i äkta guld. Platsen är ett UNESCO världsarv och vi kommer ha en guidad tur i denna miljö som döljer flera skatter i upplevelser. 

Dag 11 ( 6 nov)  Idag besöker vi det kejserliga palatset och Nijo slottet.

Palatset i Kyoto var den kejserliga familjens hem fram till senare delen av 1800-talet och ligger i en stor fridfull park. Här har de flesta kejsare krönts under flera hundra år och platsen är verkligen fylld med kulturhistoria. här finns intressant arkitektur, handgjorda stenlyktor, den gamla platsen för kröningarna och här förvarades tidigare svärdet som är en ev de tre riksregalierna och under resan är dessa hantverk och konstarter en del av vad vi kommer lära mer om.  Detta är en av de platser som Patrik som är reseledare under denna resa har varit med och arbetat i när han studerade japanskt kulturarv och trädgårdsdesign i Kyoto och under veckan kommer han dela med sig av alla sina erfarenheter och kunskap.                                                                                                  

Till skillnad mot det kejserliga palatset är slott i Japan ofta fortifierade och väldigt mycket också en borg. Detta är väldigt tydligt i Nijo borgen som finns med  på Unescos världsarvslista och byggdes av shogun Tokugawa Ieyasu i början av 1600-talet.  Shogun var titeln på de militära överbefälhavare som styrde Japan under flera hundra år. Vi kommer gå in i huvudbyggnaden och se audiens salar, målningar, höra näktergals golvet  och uppleva arkitekturen.  Innanför slottets  murar finns flera trädgårdar från olika epoker och unika artefakter.

Dessa utflykter pågår under förmiddagen och eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Här finns också valmöjligheten att följa med reseledare och  guider på fler utflykter för de som är intresserade under eftermiddagen.

Dag 12  ( 7 nov) Idag är det avresa från Kansai flygplats utanför Osaka. Vi har väldigt bra flygtider och avresa till flygplatsen sker på sen eftermiddag. Detta ger möjligheter till att välja mellan att ha en ledig dag eller följa med våra guider på en  halvdagsutflykt till området Arashiyama med vacker natur och bambuskogen.

Viktig information

På de flesta hotell är det tvåbäddsrum. På det första hotellet i Tokyo är det för tillfället dubbelsängar. Vi arbetar med att få tvåbäddsrum. Kontakta oss gärna för mer information angående variation av sängar.

Mer information om vilka dagar vi har gemensamma måltider kommer.                                                                    Vi kommer ha flera dryckesprovningar, 2 sake provningar och en te-ceremoni,  datum och plats för detta kan ändras.

Höstlövsskiftningar beror på temperaturen och sker vanligtvis under november i Kansaiområdet (Kyoto), men går ej att garantera.

Obs innehållet i programmet kan bytas ut eller ändra ordningsföljd, rutt eller dag beroende på väderförhållanden, trafik och andra omständigheter.

Hotell kan förändras och bytas mot likvärdigt.

Vi reserverar oss för förändringar  och omständigheter som  är utom vår kontroll och som kan orsaka höjda kostnader.  Priset är baserade på dagsaktuella skatter, avgifter, valutakurser och på att 20 resenärer deltar.

Priset 59 995 kr per person inkluderar:                                  Hotell del i dubbelrum.                                                    Tillägg för enkelrum.                                                        Transporter i Japan enligt program.                                           Antal middagar 5 st. och 2 luncher.                                            Inträden och event enligt programmet.

Flyg med Finnair i ekonomiklass. Kontakta oss om ni är intresserade av business class. 

Flyget avgår från Göteborg via Helsingfors till Tokyo. Hemresa från KIX Kansai flygplats utanför Osaka till Sverige via Helsingfors.

Avresa från Sverige 241026 Göteborg  kl 1210.                    Ankomst Tokyo 27 okt kl. 13.05.

Avresa från Japan  241107 Osaka-Helsingfors kl. 23.25. Ankomst Göteborg   241108 kl. 0810

Hjärtligt välkomna att kontakta Patrik Johannesson för mer information e-post info@utvecklandeupplevelser.se

Patrik befinner sig ofta i Japan och beroende på årstid är det 7-8 timmars tidsskillnad  gentemot Sverige. Enklast är att skicka e-post och ställa frågorna direkt eller boka ett telefonmöte via e-post så ringer Patrik upp.    

Resan arrangeras och genomförs  av Patrik Johannesson Utvecklande Upplevelser och Japan Livskvalitetsresor. 

Bokning av resor görs genom att först via e-post skicka en intresseanmälan till Utvecklande Upplevelser på e-post adress  info@utvecklandeupplevelser.se

När vi mottagit intresseanmälan får ni e-post med mer information och hur bokning kan göras till vår samarbetspartner Rolf Flyg och Buss som är Sveriges största researrangör.  


Vår samarbetspartner Rolfs Flyg och Buss är administrativ och teknisk arrangör och kommer hantera flygbiljetter och inbetalningar.

Observera att all information om programmet och resan i Japan hanteras av Patrik Johannesson och Utvecklande Upplevelser.


Här nedan finns information om vårt övriga utbud av unika resor.

Naturresor

Vi erbjuder utbildande naturresor i Japan i kombination med trädgårdar och hälsoaktiviteter.

Trädgårdar

Våra utbildande trädgårdsresor ger möjligheter att lära om trädgårdarnas historia, deras användningsområden, arkeologi,design, material och effekter. Vi får möjligheter att uppleva trädgårdarnas atmosfärer och ta del av de gamla hemligheter inom trädgårdsdesign. Vi lär oss om olika kategorier, klassificeringar, tema och olika användningsområden. Detta bidra och hjälper oss att uppleva trädgårdarna ur flera perspektiv ... men inte minst... för att de är otroligt vackra.


Mat & dryck

Japan har ett mycket stort utbud av mat och dryck med allt från goda näringsrika enklare mycket prisvärda rätter till magiska menyer på exklusiva restauranger.

I Japan får vi uppleva atmosfärer och en helhet som sträcker sig utanför menyn. Interiörer, tallrikar, koppar och bestick som alla bidrar till helheten. Unika atmosfärer, underbara smaker och kvalitet integrerat med wabi, sabi och fuzei...

Japan är en magiskt kulinariskt upplevelse med unika ingredienser, högkvalitativa drycker och sofistikerad enkelhet.

Hälsoresor

Natur Motion Vandring

Niwashi Hälsoaktiviteter är ett koncept för friskvård rehab och prestationshöjande. Vi använder naturen och hälsofrämjande aktiviteter för utvecklande upplevelser och effekter.

Denna kurs har flertal hälsoaktiviteter på programmet och består av en kombination av uråldriga hälsometoder och senaste vetenskap som bidrar till naturlig friskvård, grön rehab och visar tydligt hälsofrämjande aktiviteters betydelse för funktionellt ledarskap av sig själv och sina medmänniskor.

  • Niwashi Grön Friskvård och Rehab för att återhämta hälsa kraft energi motivation

  • Niwashi Natur & Internal Arts Niwashi yoga och qigong i kombination med naturupplevelser.

  • Japan Hälsoresa innehåller friskvård, motion, underbara miljöer och utvecklade upplevelser.

Japan Livskvalitet & unika kultur

En unik upplevelse i Japan

Natur Trädgårdar Kulturhistoria och hälsoaktiviteter

Detta är vår introduktionskurs och bredaste utbildande resa till Japan som passar alla som vill uppleva och lära sig mer om japans unika kultur. Konceptet innehåller flertal kortare kurser, föreläsningar och workshops inom flera områden som tillsammans ger en helhet och bred introduktion till japans historiska och modernas kultur.

Vi besöker flera naturplatser och trädgårdar och lär oss om naturens unika roll och betydelse i den japanska kulturen. Här finner vi aktiviteter och miljöer för livskvalitet och hälsa som skogsbad, vandringar i naturen, de uppfriskande baden "onsen" med vatten från varma källor och vi lär oss mer om de japanska begreppen fukiki, fuzei och ki.

Japan är ett fascinerande land och kultur med en kombination av enastående natur, gemytlig landsbygd och enorma moderna storstäder med enastående arkitektur och vackra trädgårdar. Vi erbjuder flera olika guidningar, event, besök och kurser och kombinationer inom japans kultur, historia, natur och det moderna högteknologiska samhället med moderna bekvämligheter som är lika naturligt som kejsare, shinto, tempel, shoguns, munkar, yamabushi, drakar, heliga svärd, shamaner, heliga berg och trädgårdarna med dess hemligheter.

Ta del av japans unika arkitektur genom att bo på traditionella ryokan och uppleva kulturhistorien fylld med slott, borgar, samuraier, geishor, ninja, konst, musik, unik mat och dryck. Vi guidar och navigerar inom dessa kulturhistoriska fenomen och företeelser och lär oss om kommunikation och unika beteenden i Japan.

Japan har ett mycket stort utbud av konstformer, nära besläktat med de vackra trädgårdarna finner vi bonsai och ikebana (blomsterarrangemang). Skickliga hantverkare och musiker bygger och framför musik med traditionella instrument som taiko (trummor), stränginstrumentet koto och blåsinstrumentet shakuhachi och det finns möjlighet att besöka och delta i dessa aktiviteter.   

Vi guidar också inom de fascinerande områderna handtillverkade stenlycktor och de japanska handsmidda svärden som ofta är graverade med naturmotiv, drakar, blommande körsbär och plommonträd och erbjuder möjligheter att besöka mästerliga japanska svärdssmeder. Det finns många konstmuseer att besöka med målningar, keramik, och i Japan är i många fall även servisen och uppläggen av mat en konstform.

Kulturevent

Mat & dryck

Naturen & trädgårdarna

Storstäder & Landsbygd

Japan mat & dryck

Vi guidar och utbildar i Japans kulinariska utbud av mat och dryck och erbjuder gastronomiska upplevelser och äventyr genom en serie av kulinariska upplevelser. Här finns möjligheter att upptäck det japanska kökets läckerheter som har både bredd och djup, lära sig om måltiderna, unika maträtter, ingredienserna, vad namn och begrepp innebär på japanska restauranger, affärer och i jordbruket.

Här finns möjligheter att besök wasabi och risodlingar, uppleva unika sorter och kombinationer med frukt och grönt, fisk och skaldjur, flera kategorier av wagyu och hela bredden med yakiniku, yakitori, donburi, ramen, tempura, okonomiyaki, enkel streetfood, olika former av nudlar som oden och soba, varianter av tofu, hotpotträtter, eleganta, sofistikerade och komplexa flera rätters kaiseki och mycket mer.

Japan har många heliga naturområden och berg med friskt vatten som kan drickas direkt ur källan. Vatten är en viktig ingrediens i tillverkning av sake, öl, whiskey och te och vi erbjuder flera olika besök, guidningar och kurser inom japansk dryck inklusive produktionen av vin.

Japanska trädgårdar 

Japan Trädgårdsresor

Kurs och resa i trädgårdarnas värld. På dessa resor besöker vi och upplever de unika japanska trädgårdarna och lär vi oss om trädgårdarnas användningsområden, kategorier, teman, stilar, design, layout, historia och arkeologi.


Japan Utbildande Livskvalitetsresor

Japan Kultur

De breda utbildande resorna innehåller kulturella upplevelser som städer, landsbygd, natur, trädgårdar, mat, dryck, konst, slott, tempel, shrines. På vissa av dessa resor besöker vi svärdssmeder, sumobrottning, sakebryggerier, musikupplevelser och mycket mer

Vandring i Japan

Vandring i naturen är vanlig i Japan och landet erbjuder skiftande natur ofta med ceder, cypresser, tall, lönn med sprakande färgskiftningar under hösten och våren har plommon och körsbärsblomningar. Bilden visar porten in till ett av Japans heliga berg och vandringsstavar och "reningsstavar". Berget används än idag av japanska shamaner. Ur berget kommer friskt källvatten som vattenflaskor kan fyllas på med inför vandringen. På våra utbildande Japan hälsoresor ingår flertal vandringar.

Ledarskapresor

Kursen Utvecklande Upplevelser Niwashi koncept kan med fördel förläggas på olika destinationer världen över.

Exklusivaresor                                               Här finns möjligheter för er som intresserade av skräddarsydda exklusiva utbildande resor världen över.

Körsbärsblomningen i Japan

Japans arkitektur

Våra kurser och resor i Japan

Vi erbjuder flera kurser och resor i Japan varav resan "Japan Utvecklande Upplevelser Niwashi Koncept" är den mest omfattande och innehåller hela konceptet med flera delkurser. Dessa har både generella och specifika tema och erbjuder unika upplevelser inom flera för Japan karaktäristiska områden.

I den japanska kulturen och konsten är naturen och drakar de vanligaste motiven.


Guider i Japan

Vi erbjuder en unik kombination av färdledare och experter för guidning och resor i Japan

Vi erbjuder både unika resor, guider och färdledare för skräddarsydda resor runt Japan och för specifika dagsutflykter.

Kontakta oss för mer information om unika resor med upplevelser och aktiviteter i möten med miljöer med magiska atmosfärer i natur, vildmark, storstad och landsbygd. Möt det genuina både i de moderna storstädernas utbud och det traditionella med en fascinerande kulturhistoria.

Japan Ledarskapsresor

Denna kurs innehåller hela kurskonceptet (se sidan utbildning i navigationsfältet) Utvecklande Upplevelser Niwashi Koncept där Målet är Livskvalitet & Hälsa.

Genom kursen Niwashi Koncept i Japan ges unika möjlighetar att se och uppleva konceptet ur flera kulturella perspektiv inom Nå Mål, Ledarskap, Management, Kommunikation och Hälsa för lösningar på livssituationer, arbetsplatsproblem och Nå Mål.

Kursen ger insikt i kulturhistoria, kulturell förståelse & kommunikation både specifikt för Japan och Sverige och även tydligt vad essensen inom ledarskap och kommunikationär och vad som fungerar över hela världen.

För ett funktionellt ledarskap av sig själv underlättar det med en god hälsa och kursen innehåller konceptets tydliga konkreta och enkla vägar till Hälsa. Detta innefattar bland annat friskvård och motion med unika japanska upplevelser. Vandring i naturen, Onsen rening med det "det heliga vattnet" , Qigong, Yoga och kulturella upplevlser inom mat och dryck, musik, konst, natur, fantastiska trädgårdar och underbara miljöer och utvecklade upplevelser. Denna kurs är den mest omfattande och dess olika delar finns separat i övriga kurser.

Vi erbjuder Unika Utbildande Resor världen över i intressanta kulturer och miljöer med utvecklande upplevelser

Vi arbetar med ordnar skräddarsydda resor världen över, har du någon någon aktivitet du vill genomföra och plats att besöka i världen men bara vill spendera några få dagar...

med Utvecklande Upplevelser Utbildning Teambuildning Kick off


Unika Utbildande Resor och Äventyrsexpeditioner

Afrika och Latinamerika

Mellanöstern och Nordafrika

Abu Simbel Egypten Ramses II tempel

Konungarnas dal Egypten

Luftballongsfärd vid Hatschepsuts tempel vid konungarnas dal Egypten

Al Khazna Petra Jordanien

Europa

Natur Skog Hav Vildmark