Utvecklande Upplevelser   

                                                Guidning & Utbildande resor


Utvecklande Upplevelser erbjuder konceptet Utbildande Resor.

Unika utbildande resor för de som vill uppleva och lära sig mer om hela kulturer eller specifika områden genom kurser världen över

Vi erbjuder ett unikt utbud av Utvecklande Upplevelser med utbildningar och turisttjänster fyllda med upplevelser, kurser och utbildanderesor i form av guidningar, event och besök inom natur, kultur, hälsa, konst, musik, mat & dryck, ledarskap, kommunikation och mycket mer..

Ett unikt koncept för att upptäcka världen


Livskvalitet

Upplevelser

Exklusivt & Unikt

Naturresor

Vi erbjuder utbildande naturresor i Japan i kombination med trädgårdar och hälsoaktiviteter.

Trädgårdar

Våra utbildande trädgårdsresor ger möjligheter att lära om trädgårdarnas historia, deras användningsområden, arkeologi,design, material och efffekter. Vi får möjligheter att uppleva trädgårdarnas atmosfärer och ta del av de gamla hemligheter inom trädgårdsdesign. Vi lär oss om olika kategorier, klassificeringar, tema och olika användningsområden. Detta bidra och hjälper oss att uppleva trädgårdarna ur flera perspektiv ... men inte minst... för att de är otroligt vackra.


Mat & dryck

Våra utbildande kulinariskaresor besöker flera destinationer.

I Japan som har ett mycket stort utbud av mat och dryck finner vi allt från goda näringsrika enklare mycket prisvärda rätter till magiska menyer på exklusiva restauranger.

I Japan får vi uppleva atmosfärer och en helhet som sträcker sig utanför menyn. Interiörer, tallrikar, koppar och bestick som alla bidrar till helheten. Unika atmosfärer, underbara smaker och kvalitet integrerat med wabi, sabi och fuzei...

Japan är en magiskt kulinariskt upplevelse med unika ingredienser, högkvalitativa drycker och sofistikerad enkelhet.

Hälsoresor

Natur Motion Vandring

Niwashi Hälsoaktiviteter är ett koncept för friskvård rehab och prestationshöjande. Vi använder naturen och hälsofrämjande aktiviteter för utvecklande upplevelser och effekter.

Denna kurs har flertal hälsoaktiviteter på programmet och består av en kombination av uråldriga hälsometoder och senaste vetenskap som bidrar till naturlig friskvård, grön rehab och visar tydligt hälsofrämjande aktiviteters betydelse för funktionellt ledarskap av sig själv och sina medmänniskor.

  • Niwashi Grön Friskvård och Rehab för att återhämta hälsa kraft energi motivation

  • Niwashi Natur & Internal Arts Niwashi yoga och qigong i kombination med naturupplevelser.

  • Japan Hälsoresa innehåller friskvård, motion, underbara miljöer och utvecklade upplevelser.

Japan Livskvalitet & unika kultur

En unik upplevelse i Japan

Natur Trädgårdar Kulturhistoria och hälsoaktiviteter

Detta är vår introduktionskurs och bredaste utbildanderesa till Japan som passar alla som vill uppleva och lära sig mer om japans unika kultur. Konceptet innehåller flertal kortare kurser, föreläsningar och workshops inom flera områden som tillsammans ger en helhet och bred introduktion till japans historiska och modernas kultur.

Vi besöker flera naturplatser och trädgårdar och lär oss om naturens unika roll och betydelse i den japanska kulturen. Här finner vi aktiviteter och miljöer för livskvalitet och hälsa som skogsbad, vandringar i naturen, de uppfriskande baden "onsen" med vatten från varma källor och vi lär oss mer om de japanska begrepper funiki, fuzei och ki.

Japan är ett fascinerande land och kultur med en kombination av enastående natur, gemytlig landsbygd och enorma moderna storstäder med enastående arkitektur och vackra trädgårdar. Vi erbjuder flera olika guidningar, event, besök och kurser och kombinatiner inom japans kultur, historia, natur och det moderna högteknologiska samhället med moderna bekvämligheter som är lika naturligt som kejsare, shinto, tempel, shoguns, munkar, yamabushi, drakar, heliga svärd, shamaner, heliga berg och trädgårdarna med dess hemligheter.

Ta del av japans unika arkitektur genom att bo på traditionella ryokan och uppleva kulturhistoien fylld med slott, borgar, samuraier, geishor, ninja, konst, musik, unik mat och dryck. Vi guidar och navigerar inom dessa kulturhistoriska fenomen och företeelser och lär oss om kommunikation och unika beteenden i Japan.

Japan har ett mycket stort utbud av konstformer, nära besläktat med de vackra trädgårdarna finner vi bonsai och ikebana (blomsterarrangemang). Skickliga hantverkare och musiker bygger och framför musik med traditionella instrument som taiko (trummor), stränginstrumentet koto och blåsinstrumentet shakuhachi och det finns möjlighet att besöka och delta i dessa aktiviteter. Vi guidar också inom de fascinerande områderna handtillverkade stenlycktor och de japanska handsmidda svärden som ofta är graverade med naturmotiv, drakar, blommande körsbär och plommonträd och erbjuder möjligheter att besöka mästerliga japanska svärdssmeder.

Det finns många konstmuseer att besöka med målningar, keramik, och alla andra konstformer. I Japan är i många fall även servisen och uppläggen av mat mat en konstform… detta är bara några få av de konstområden som finns att upptäcka i Japan.

Kulturevent

Mat & dryck

Naturen & trädgårdarna

Storstäder & Landsbygd

Japan mat & dryck

Vi guidar och utbildar i Japans kulinariska utbud av mat och dryck och erbjuder gastronomiska upplevelser och äventyr genom en serie av kulinariska upplevelser. Här finns möjligheter att upptäck det japanska kökets läckerheter som har både bredd och djup, lära sig om måltiderna, unika maträtter, ingredienserna, vad namn och begrepp innebär på japanska restauranger, affärer och i jordbruket.

Här finns möjligheter att besök wasabi och risodlingar, uppleva unika sorter och kombinationer med frukt och grönt, fisk och skaldjur, flera kategorier av wagyu och hela bredden med yakiniku, yakitori, donburi, ramen, tempura, okonomiyaki, enkel streetfood, olika former av nudlar som oden och soba, varianter av tofu, hotpotträtter, eleganta, sofistikerade och komplexa flera rätters kaiseki och mycket mer.

Japan har många heliga naturområden och berg med friskt vatten som kan drickas direkt ur källan. Vatten är en viktig ingrediens i tillverkning av sake, öl, whiskey och te och vi erbjuder flera olika besök, guidningar och kurser inom japansk dryck inklusive produktionen av vin.


Läs gärna mer om japanska trädgårdar under sidan

Hälsa Natur Trädgårdar

som ni finner i navigationsmenyn högst upp på denna sida

Japan Trädgårdsresor

Kurs och resa i trädgårdarnas värld. På dessa resor besöker vi och upplever de unika japanska trädgårarna och lär vi oss om trädgårdarnas användningsområden, kategorier, teman, stilar, design, layout, historia och arkeologi.


Japan Utbildande Livskvalitetsresor

Japan Kultur

De breda utbildande resorna innehåller kulturella upplevelser som städer, landsbyggd, natur, trädgårdar, mat, dryck, konst, slott, tempel, shrines. På vissa av dessa resor besöker vi svärdssmeder, sumobrottning, sakebryggerier, musikupplevelser och mycket mer

Vandring

Vandring i naturen är vanlig i Japan och landet erbjuder skiftande natur ofta med ceder, cypresser, tall, lönn med sprakande färgskiftningar under hösten och våren har plommon och körsbärsblomninar. Bilden visar porten in till ett av Japans heliga berg och vandringasstavar och "reningsstavar". Berget används än idag av japanska shamaner. Ur berget kommer frisktkällvatten som vattenflaskor kan fyllas på med inför vandringen. På våra utbildande Japan hälsoresor ingår flertal vandringar.

Ledarskapresor

Kursen Utvecklande Upplevelser Niwashi koncept kan med fördel förläggas på olika destinationer världen över.

Exklusivaresor

Här finns möjligheter för er som intresserade av skräddarsydda exklusiva utbildande resor världen över.

Körsbärsblomningen i Japan

Japans arkitektur

Våra kurser och resor i Japan

Vi erbjuder flera kurser och resor i Japan varav resan "Japan Utvecklande Upplevelser Niwashi Koncept" är den mest omfattande och innehåller hela konceptet med flera delkurser vilket beskrivs längre ner på sida.
De har både generella och specifika tema och erbjuder unika upplevelser inom flera för Japan karaktäristiska områden.

I den japanska kulturen och konsten är naturen och drakar de vanligaste motiven.


Guider i Japan

Vi erbjuder en unik kombination av färdledare och experter för guidning och resor i Japan

Vi erbjuder både unika resor, guider och färdledare för skräddarsydda resor runt Japan och för specifika dagsutflykter.

Kontakta oss för mer information om unika resor med upplevelser och aktiviteter i möten med miljöer med magiska atmosfärer i natur, vildmark, storstad och landsbygd. Möt det genuina både i de moderna storstädernas utbud och det traditionella med en fascinerande kulturhistoria.

Japan Ledarskapsresor


Denna kurs innehåller hela kurskonceptet (se sidan utbildning i navigationsfältet) Utvecklande Upplevelser Niwashi Koncept där Målet är Livskvalitet & Hälsa.

Genom kursen Niwashi Koncept i Japan ges unika möjlighetar att se och uppleva konceptet ur flera kulturella perspektiv inom Nå Mål, Ledarskap, Management, Kommunikation och Hälsa för lösningar på livssituationer, arbetsplatsproblem och Nå Mål.

Kursen ger insikt i kulturhistoria, kulturell förståelse & kommunikation både specifikt för Japan och Sverige och även tydligt vad essensen inom ledarskap och kommunikationär och vad som fungerar över hela världen.

För ett funktionellt ledarskap av sig själv underlättar det med en god hälsa och kursen innehåller konceptets tydliga konkreta och enkla vägar till Hälsa. Detta innefattar bland annat friskvård och motion med unika japanska upplevelser. Vandring i naturen, Onsen rening med det "det heliga vattnet" , Qigong, Yoga och kulturella upplevlser inom mat och dryck, musik, konst, natur, fantastiska trädgårdar och underbara miljöer och utvecklade upplevelser. Denna kurs är den mest omfattande och dess olika delar finns separat i övriga kurser.

Vi erbjuder Unika Utbildande Resor världen över i intressanta kulturer och miljöer med utvecklande upplevelser

Vi arbetar med ordnar skräddarsydda resor världen över, har du någon någon aktivitet du vill genomföra och plats att besöka i världen men bara vill spendera några få dagar...

med Utvecklande Upplevelser Utbildning Teambuildning Kick off


Vi erbjuder Utbildanderesor med specifika tema

På dessa utbildande resor lär vi oss mer om respektive område som Trädgårdsresor Hälsoresor Vandringsresor Konstresor Kulturella kommunikationresor Ledarskapsresor Exklusivaresor Arkeologiresor Kulinariska Mat & dryck resor Äventyrsresor Naturresor Wildlife & Safari resor

Unika Utbildande Resor Äventyrsexpeditioner

Afrika och Latinamerika

Mellanöstern och Nordafrika

Abu Simbel Egypten Ramses II tempel

Konungarnas dal Egypten

Luftballongsfärd vid Hatschepsuts tempel vid konungarnas dal Egypten

Al Khazna Petra Jordanien

Europa

Natur Skog Hav Vildmark